HEM&HUSHÅLL

Snygga och varma kashmir kläder av skönaste cashmere
Cashmere tröjor och kashmir kläder hos cozycashmere.se

När du vill välja hållbara och sköna kläder av cashmere ull så finns det många olika typer av snygga kashmir kläder. Genom att vända dig till en erfaren och kunnig leverantör som kan visa hela tillverkningskedjan så får du en produkt som värmer på många sätt.

Det finns i många spännande färger och varianter. Det som gör cashmere speciellt är att det är en väldigt skön och exklusiv känsla att bära, som inte går att jämföra med vanlig ullkläder. När du väljer en kashmir tröja från exempelvis cozycashmere.se bär du en naturprodukt som har tagits fram under bästa möjliga förhållanden, så att du ska kunna njuta av en sköna kashmir kläder och kashmir accessoarer.

Så här tillverkas din kashmir turtle neck och dina andra kashmir tröjor av skönaste cashmere ull

Det första steget i tillverkningen av en kashmirtröja är att hitta de finaste kashmirfibrerna. Kashmir tillverkas av den mjuka underpälsen hos vissa typer av getter, cashmere getter som lever i kalla klimat. Det hårda förhållandena i dessa miljöer ger getterna en tjock päls som isolerar dem från kylan.

Varje get kan bara producera en liten mängd kashmir varje år, vilket är anledningen till att detta tyg är så värdefullt. När kashmirfibrerna (cashmere fiber) väl har hittats måste de sorteras och rengöras. Detta görs vanligtvis för hand för att bevara fibrerna, som är känsliga. När fibrerna har sorterats och rengjorts kan de spinnas till garn.

Som ett sista led i tillverkningen av en kashmirtröja är att sticka eller väva garnet till tyg. Denna process kan göras för hand eller med maskin, beroende på vilket slutresultat man vill ha. Tyget skärs sedan till och sys till en cashmere tröja som även brukar benämnas som kashmirtröja och dessa finns som vackra kashmir slipover, kashmir kofta och kashmir byxor. Det finns även som vackra och varma kashmir mössor, kashmir halsdukar, kashmir poncho och varma sköna kashmir handskar.

Fler
artiklar