HEM&HUSHÅLL

Viktigt att tänka på vid köp av fårskinnsfällar
Äkta fårskinn samt lammskinn samt fårskinnsfällar av högsta kvalitét

Äkta fårskinn och lammskinn är ett naturmaterial som har många användningsområden som fårskinnsfällar och fårskinnskuddar. Fårskinnet i sig används ofta som ett värmande underlag för att sitt på och det skyddar effektivt mot kyla. Det är en av anledningarna till att det används i just lammskinn i barnvagnar och pulkor. Det finns även speciella ullsulor för den som vill

Fårskinnsfällens och fårskinnens mångsidiga användning

Det kan användas som kudde, stolsdyna eller till och med som barnvagn pläd i sittvagnen. Lammskinn är särskilt mjukt och känsligt, vilket gör det perfekt för användning mot en babys hud. Ullsulan används i skor för att hålla fötterna varma på vintern. Fårskinn är också vattenavvisande, vilket gör det till ett bra val för föremål som kan bli blöta. Därför fungerar de bra som sätesöverdrag eller mattor där stolsdynor i fårskinn och fårskinnsfällar utgör praktiska mattor.

När du vill tvätta fårskinn eller lammskinn så finns det några saker att tänka på

Fårskinn är en naturprodukt och måste tvättas försiktigt. Läs alltid skötselinstruktionerna innan du tvättar. I allmänhet kan fårskinn och lammskinn tvättas i kallt vatten med ett milt tvättmedel. Var noga med att skölja väl och lufttorka. Lägg inte fårskinnet i torktumlaren då det kan skadas. För bästa resultat hur du kan tvätta fårskinn. Detta kan du få hos exempelvis KA-lantbruk som är experter på fårskinn och lammskinn.

Fördelar med att använda en ullsula till skorna

Det finns några fördelar med att använda en sula av ull. För det första är ull en naturfiber som andas och hjälper till att reglera temperaturen. Detta gör det till ett perfekt material för en sula, eftersom det håller fötterna svala på sommaren och varma på vintern. Dessutom är ull hållbar och håller länge. Det är också halkfritt, vilket gör det till ett utmärkt val för skor som behöver ge dragkraft.

Fler
artiklar