HEM&HUSHÅLL

Hur du kan utföra fasadtvätt och taktvätt med takimpregnering
Taktvätt med impregnering och fasadtvätt utan högtryckstvätt

Om du vill hålla din fasad och ditt tak i toppskick är det viktigt att tvätta dem regelbundet med fasadtvätt. Det räcker dock inte alltid att bara tvätta ytan, ibland kan det även krävas ommålning. Du kan också impregnera materialen för att skydda dem mot angrepp av mossa och lav samt annat förekommande.

Genom att impregnera taket med takimpregnering, så kommer det vara svårare för mossan och laven att få fäste som annars kan skada taket. Mossa binder vatten och fryser till is på vintern, har ditt tak mycket mossa så blir även inte bara tyngre utan det riskerar också att leda in fukt och väta in på takkonstruktionen. Är underlaget under takpannorna av sämre skick, då kan det även bli vattenskador i huset eller att takets bärande konstruktion skadas.

En taktvättarfirma vet hur takarbetet kan utföras säkert

Det finns några olika sätt att tvätta en fasad eller ett tak. Du kan till exempel använda en högtryckstvätt, men var försiktig så att du inte skadar ytan, och det medför även flera andra risker. Utför aldrig arbeten på tak utan kunskaper i hur detta kan utföras på ett säkert sätt.

Ett annat och mycket bättre alternativ är att använda en specialiserad taktvättarfirma. Dessa vet hur arbetet ska utföras och kan alla säkerhetsföreskrifter och kan även hjälpa dig med professionell impregnering av taket. Du kan även få hjälp med marktvätt som även detta bidrar till ett bättre helhetsintryck av huset.

Detta kommer att hjälpa till att skydda materialet från väder och vind och andra skador. Denna process hjälper till att skydda ytorna från smuts, smuts och annat skräp, och den kan också förlänga materialens livslängd med många år och du slipper byta takbeklädnad som annars kan vara en stor kostnad.

Företaget Washlink som arbetar via orterna Kalmar, Oskarhamn, Öland, Karlskrona, Växjö utför även fasadtvätt åt målarföretag och bostadsrättsföreningar och det kan i många fall löna sig att först utföra en fasadtvätt innan beslut tas om ommålning av alla husen i bostadsrättsföreningen.

Fler
artiklar