HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Vad krävs av en erfaren takläggare
Erfaren takläggare och takbesiktning i småland

De flesta takläggare har erfarenhet från byggbranschen och känner till de nödvändiga verktygen och utrustningen. Det finns dock vissa takläggare som specialiserar sig på vissa typer av tak, t.ex. metalltak eller skiffertak. En genomsnittlig takläggare kan installera ett nytt tak på ungefär två dagar. Större projekt kan dock ta längre tid. Det viktigaste för en takläggare att komma ihåg är att alltid följa gällande säkerhetsföreskrifter.

Takläggare bör om möjligt vara licensierade och rätt försäkrade för att arbeta på ett tak. Dessutom ska de alltid vara bekanta med lokala byggnadsregler och bestämmelser. Ett takarbete kan handla om allt från att lägga takskivor till att byta ut hela delar av takbeläggningen. En snickare som lägger tak måste kunna arbeta säkert och på höjden effektivt, för att kunna slutföra projekt i tid och inom budgeten för uppdraget.

Vem bör utföra takbesiktning av ditt nylagda tak

Det är även viktigt att alltid besiktiga taket efter ett utfört arbete, på så sätt går detta att intyga om att det är utfört på rätt sätt. Tänk på att det kan krävas olika takläggare och takbesiktare då det ska ske oberoende av varandra om möjligt. En takläggare arbetar på taken på bostäder och byggnader för att reparera, byta ut och installera takmaterial. De använder en mängd olika verktyg för att ta bort gammalt takmaterial, installera nytt material och täta kanterna och det kan vara bra att ta lite referenser innan.

Takläggare måste kunna klättra säkert på stegar och arbeta på höga höjder. De måste också kunna lyfta tunga föremål och arbeta i trånga utrymmen. Många takläggare är egenföretagare eller arbetar för mindre företag. Men det finns även erfarna takläggare som kan hantera större projekt och renovera tak, exempelvis VH tak som arbetar utifrån smålandsorterna Oskarshamn, Västervik, Hultsfred, Nybro och Kalmar. De kan hjälpa dig med allt från PVC läggning av ditt tak till papptak eller beklädda tak med någon form av takbeklädnad.

Fler
artiklar