HEM&HUSHÅLL

Aroma diffuser för eteriska oljor
Aroma diffuser för eteriska oljor

En aroma diffuser sprider dofter genom att förånga en olja exempelvis en eterisk olja och sprider sedan doften genom en dimma. Detta kan vara ett utmärkt alternativ om du vill ha lite bättre kontroll över doften i ditt hem. Du kan välja vilka dofter du vill använda vid olika tillfällen och parfymera ditt hem.

Detta är ett utmärkt alternativ om du vill njuta av fördelarna med eteriska oljor. Eteriska oljor sägs ha flera olika hälsofördelar, men det kan framförallt få ditt hem att lukta gott. Några av de andra mest populära metoderna för att skapa väldofter i hemmet är, doftljus, rumssprayer och doftoljor.

Skapa ett väldoftande hem med doftljus och doftpinnar

Om du inte vill använda en apparat kan du också använda rumssprayer eller doftljus. Rumssprayer är bra eftersom de gör att du snabbt kan lägga till doft i ett rum. Doftljus är också ett populärt val eftersom de skapar en avslappnande atmosfär som även skapar en ökad mysig stämning.

En doftlampa bränner doftoljorna med en katalytisk brännare

En doftlampa är ett litet prydnadsföremål som används för att sprida doft i luften. Lampan innehåller en liten mängd doftolja som värms upp av ett stearinljus eller elektriskt ljus. Värmen får oljan att förångas och den förångade oljan dras upp i luften där den sprider doften. Doftlampor används ofta i hemmen för att parfymera luften och skapa en avslappnande atmosfär.

Hur du kan använda doftpåsar och doftkort i hemmet

Vissa doftpåsar är fyllda med doftande pärlor eller pulver som ska värmas. Pärlorna eller pulvret avger nämligen en doft när de värms upp. Detta kan göras genom att placera doftpåsen i solen eller genom att värma den i mikrovågsugnen. Normalt sätt används dock doftpåsar för garderob utan uppvärmning för att parfymera lådor eller garderober för kläder.

Det går även att placerar ut dessa för att få ett rum att lukta trevligt. Traditionellt har det använts olika typer av doftpåsar, men på senare tid har det dykt upp doftkort som skapar en platsbesparande och enkel hantering.

Fler
artiklar