HEM&HUSHÅLL

Varför slutbesiktning?

Är du i slutspurten av renoveringen av ditt hus eller nybygget? För att se till att allt blivit som det ska är det en bra idé att få en slutbesiktning gjord på huset. Anledningen till detta är att det kan kosta onödigt mycket pengar om du behöver åtgärda dolda och gömda fel om inte en slutbesiktning är gjord.

Så om du vill göra en slutbesiktning i Stockholm, vem ska du vända dig till för att få hjälp då? Besiktningsbyrån är svaret på det! Dem kan hjälpa dig med flera olika besiktningar om du är i behov av fler eller någon annan typ. Med deras mångåriga erfarenhet och kunniga besiktningsmän kan du känna dig trygg med att inget missas under besiktningen.

Men varför är slutbesiktningen egentligen viktig? Det beror på att besiktningsmannen vid slutbesiktningen kontrollerar om kontraktet har utförts korrekt. Beroende på om arbetet entreprenaden utfört är felfritt eller inte så kan besiktningsmannen välja att godkänna eller underkänna dem. Detta medför även ett krav på entreprenaden att åtgärda de eventuella felen inom två månader. Men även om besiktningen godkänns ansvarar entreprenören fortfarande för fel som kan uppstå de närmaste två åren.

Den besiktningsman som utför slutbesiktningen ska också vara oberoende för att besiktningen ska kunna genomföras så rättvist som möjligt. Besiktningsbyrån genomför inspektioner över hela landet, inklusive slutbesiktningar i Eskilstuna.

Fler
artiklar