HEM&HUSHÅLL

Fördelarna med yoga under graviditeten

Om du är gravid och letar efter ett sätt att hålla dig i form och frisk under din graviditet kan du vända dig till gravidyoga i Stockholm. Gravidyoga omfattar mjuka yogaställningar, andningsövningar, meditation och avslappning. Programmet är utformat och anpassat till hur kroppen förändras under graviditeten. Övningarna utförs i ett lugnt tempo enligt dina behov och förmågor. Besvär som ryggsmärtor och ömma leder kan lindras och förebyggas.

Graviditet är en tid av förändring, både fysiskt och känslomässigt. När din kropp förändras för att passa ditt växande barn kan du börja uppleva nya värk och smärtor. Gravidyoga kan hjälpa till att lindra dessa besvär genom att lära dig att röra din kropp på ett sätt som avlastar ömma muskler och leder. Dessutom kan de djupa andningsövningar du lär dig i gravidyogan hjälpa dig att slappna av både fysiskt och känslomässigt. Och meditationskomponenten i gravidyogan kan hjälpa dig att centrera dig och lindra ångest.

Gravidyoga är också ett utmärkt sätt att träffa andra blivande mammor som går igenom samma förändringar som du. Att delta i gravidyogaklasser kan hjälpa dig att bilda bestående vänskapsband som kommer att vara värdefulla när ni navigerar genom föräldraskapet tillsammans.

Gravidyoga erbjuder många fördelar för både kropp och själ. Om du är gravid bör du överväga att anmäla dig till en klass idag! Du kommer att bli glad att du gjorde det.

Fler
artiklar