HEM&HUSHÅLL

Ge ditt nuvarande tak ett par år till

En av de viktigaste delarna på huset är taket och därför måste det underhållas för att det ska hålla sig i bra skick. Om taket inte sköts kan det uppstå problem som fuktskador och om du inte får reda på det i tid kan hela ditt hus bli förstört. Orsaken till att fuktskador på tak uppstår kan bero på bland annat sprickor orsakade genom frostsprängning. Alger och mossa kan också förhindra att vatten rinner av taket så att vatten istället kan passera genom tegelpannorna och lättare genom sprickor.

Ditt tak kommer aldrig att hålla för evigt, någon gång kommer taket faktiskt behövas bytas ut mot ett nytt. Det finns dock många saker du kan göra för att behålla det nuvarande taket så länge som möjligt. Det kan till exempel vara algbehandling eller taktvätt. Genom att hålla taket rent och mossfritt ökar livslängden avsevärt och du slipper allt krångel med att byta taket en par år framöver.

De senaste åren har takmålning blivit populär, vilket gör att taket ser helt nytt ut. Färgens egenskaper kan skydda taket under lång tid. Innan taket målas kommer taket att rengöras noggrant och skadade takpannor bytas ut. Taket måste rengöras eftersom det kan säkerställa att färgen fäster korrekt.

Kontakta Totaltvätt och ta hjälp av någon som kan!

Fler
artiklar