HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Vad ska man packa till vandringen?

Att ge sig ut på friluftsäventyr är ett utmärkt sätt att komma bort från stadslivets stress och hetta. Men om du inte är förberedd kan det också vara ganska farligt. Därför är det viktigt att ha rätt utrustning.

En av de viktigaste sakerna för alla friluftsäventyr är ett par bra vandringsskor. Om du ska vandra behöver du trailskor som är bekväma, ger stöd och har bra grepp. Det finns många bra alternativ där ute som passar alla olika sorters terränger. För med ett par dåliga trailskor kommer din vandring bli mycket jobbigare än vad den egentligen behöver.

En annan viktig utrustning är en bra vandringsryggsäck. Du behöver något att bära alla dina förnödenheter i, och den ska vara bekväm att bära under långa perioder. Leta efter en ryggsäck med många fack och fickor så att du enkelt kan organisera allt du behöver. Och se till att den är i rätt storlek för dig – för stor blir den svår att bära, för liten och du kommer inte få plats med allt du behöver ha med dig.

Men självklart behöver du också saker som tält, liggunderlag, sovsäck och gaskök. Därför är det viktigt att alltid gå igenom flera gånger så du har med dig allt du kan tänkas behöva på äventyret. Samtidigt som du måste hålla en balans för att det inte ska bli för tungt. Tänk därför igenom noga vad du ska ha med dig och inte.

Fler
artiklar