HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Komplettera verktygbältet inför husrenoveringen
Komplettera verktygsbältet med rätt verktyg

När du förbereder dig för att renovera ditt hem är det bra att ha alla verktyg som behövs för arbetet i ett professionellt verktygsbälte. Vare sig du behöver riva väggar eller bara skruva upp gardinstänger för att hänga upp gardiner. Alla som renoverar en lägenhet eller fastighet att verktygen faktiskt avgör slutresultatet mer än man tror, samt att det gör arbetet både enklare och roligare.

För just en lägenhetsrenovering kan fräsbordet, snörslå och spånsugen kännas lite i överkant men alla som renoverar ett hus vet att det krävs rätt verktyg, inte bara i verktygsbältet, utan även där du förbereder projekten. I alla lägen bör du börja med att även införskaffa sig ett par bra snickarbyckor som tål att användas, gärna med knäskydd.

Glöm inte att förbereda verktygsboden med rätt verktyg för träberbetning

Renoverar du en äldre fastighet så kommer du garanterat behöva en bandsåg och kapsåg. Säkerligen behöver du även det där fräsbordet eller handöverfräsen. På så sätt kan du skapa tidsenliga detaljer i exempelvis köksluckor och dörrar, letar du efter något fabrikat så kan du titta på fabrikatet Kreg, som har många olika tillbehör som underlättar för just fräsning. Du kommer behöva en riktigt bra och justerbar tving att låsa fast arbetsstycket med om du använder en handöverfräs.

Ute i verktygsboden kommer du behöva förvara ditt virke på ett riktigt bra virkesställ, då kommer du inte ångra dig om du införskaffar ett från Triton. När du är utomhus kommer känslan av att använda en sågbock för flera av projekten kännas som den skönaste delen av renoveringen, då det ger dig maximal frihet.

Glöm inte de universella verktygen och välj kvalitét i första hand

I alla verktygslådor behövs en riktigt bra hammare, skruvmejslar, polygrip och motortång för att kunna få loss kärvande muttar eller rör då fungerar en polygrip nästan jämnt. Du kommer även behöva några batteridrivna verktyg och då finns det ett fabrikat som håller bra för ändamålet nämligen Milwaukee. Renoverar du fasaden med ny läkt så är det bra om du använder dig av ett längre vattenpass av bra kvalitét som exempelvis de från Swanson, så slutresultatet blir som du tänkt dig.

När du är ute och kollar av lite verktyg så kan du även tänka på att det kan behövas ett par oömma Isotunes som du kan lyssna på både musik och ta telefonsamtalen. Genom att använda ett par för ändamålet enkom så kommer dessa alltid finnas laddade, tillsammans med dina andra batteriverktyg i verktygsboden och är således redo för en dag med härlig renovering.

Fler
artiklar