HEM&HUSHÅLL

Sojavaxljus som ersättare för stearinljus
Sojavax, Doftljus och Doftpinnar

Sojavax och stearin är båda typer som används för ljustillverkning,och finns som doftljus skog, doftljus barrskog samt kanel och vanilj eller med doften gryningsljus. Om man inte vill tända ljus utan bara vill åt den ljuva doften, så finns det istället doftpinnar i kanel, barrskog, vanilj och många andra spännande dofter.

Dofterna på både doftpinnar och doftljus rör sig bland Mynta & Kanel, Salvia & Viol, Dagsmeja, Midnattssol, Norrsken, Rimfrost, Sommarfägring, Midvinter, Smultronställe och Kåda så det finns en mysig och naturlig doft som passar i många olika lägen.

Skillnaderna mellan ett doftljus med sojavax och ett med stearin

Sojavax tillverkas av fettsyror från sojaolja, medan stearin tillverkas av fettsyror från animaliskt fett eller vegetabilisk olja. Sojavax är mjukare och mer flexibelt än stearin och har en lägre smältpunkt. Det finns en hel del diskussioner om skillnaderna mellan sojavax och stearin, men vad är de verkliga skillnaderna mellan de två?

Sojavax tillverkas av sojabönor, medan stearin tillverkas av animaliska fetter. Vissa människor tror att sojavax är bättre för dig eftersom det är växtbaserat, medan andra tror att stearin brinner renare och ger mindre sot. Det finns dock inga vetenskapliga studier som stöder något av dessa påståenden.

Sojavaxljus blir även lite mjukare än stearin, vilket innebär att det smälter vid en lägre temperatur. Detta kan vara både bra och dåligt, det innebär att vaxljus av soja i allmänhet brinner betydligt längre än stearinljus. Det gör dem också mer mottagliga för att blåsas ut om det kommer en vindpust.

Är sojavax mer miljövänligt än vanliga doftljus av stearin

Generellt sett ses sojavaxljus som ett mer miljövänligt alternativ än stearin, eftersom det är tillverkat av en förnybar resurs. Eftersom stearin tillverkas av animaliskt fett kan det dock ses som mindre miljövänligt. Sojavax och stearin är båda typer av vax, men de har olika kemisk sammansättning. Sojavaxljus tillverkas av fettsyror från sojaolja, medan stearin tillverkas av fettsyror från animaliskt fett eller vegetabilisk olja.

Sojavax anses vara mjukare än stearin, vilket innebär att det smälter vid lägre temperatur. Detta kan vara både bra och dåligt, vilket innebär att sojavaxljus i allmänhet brinner betydligt längre än ljus som tillverkas av stearinljus. Det gör dem också mer känsliga för att blåsa ut om det kommer en vindpust.

Generellt sett ses sojavax som ett mer miljövänligt alternativ än stearin, eftersom det tillverkas av en förnybar resurs. Eftersom stearin är tillverkat av animaliskt fett kan det dock ses som mindre miljövänligt.

Fler
artiklar