HEM&HUSHÅLL

Skapa vackra växtväggar av sidenblommor
Konstgjorda växter som ser äkta ut hos Redekoflowers

Har du sett en såna där växtväggar med konstgjorda växter som ser äkta ut. Den där nyfikna känslan som gör att man bara måste känna på bladen. Bara för att se om det kan vara sidenblommor eller någon form av tygblommor. När det kommer till konstväxter eller konstgjorda snittblommor, då är det en avvägning av några trevliga frågor eller faktorer.

Kommer ditt konstgjorda trä uppfattas som ett äkta träd? Konstblommor som är ihopplockade till en konstgjord bukett, kommer dessa skapa samma underbara känsla som en nyplockad blombukett kan göra?

Här kommer då kvalitét in som den största och mest avgörande faktorn. Du bör välja den högsta tänkbara kvalitét på dina sidenblommor i ditt val. När du väljer ditt konstgjorda träd, eller snittblommorna av tygblommor, som du efter säsong valt ut, till den konstgjorda buketten så kommer du aldrig ångra dig om du väljer kvalitét.

Du kommer säkerligen till och med bli så nöjd att du vilja plantera konstväxter och konstträden även utomhus, vilket är fullt möjligt. Det finns speciella konstväxter för utomhusbruk som tål väder och vind, samt gassande sol Det kan vara väldigt praktiskt att välja konstväxter på exempelvis en innegård, där solens strålar inte riktigt når ner, eller på den inglasade balkongen.

Det finns specialister på sidenblommor samt konstgjorda växter som ser äkta ut som vet vad som passar. Det är alltid högsta kvalitét på konstblommorna och träden är till och med tillverkade med en riktigt stam detta skapar naturliga konstgjorda växter och konstgjorda träd som håller länge och kräver väldigt lite underhåll.

Enkelt att skapa förutsättningarna för vackra växtväggar

Vill du skapa en växtvägg hemma så kan du enkelt gör det med några grundläggande gör det själv tips. Det bästa sättet att göra en vägg av konstväxter till konstväggar är att använda sig av en träram eller ett väggintegrerat hyllplan. Du behöver en såg för att skära träet i önskad storlek och sedan använda en borrmaskin för att göra styrande hål i varje hörn.

Använd sedan en hammare och spik för att fästa ramen ihop eller förborra och skruva. Om du vill kan du också lägga till några stag längs ramens baksida för extra stöd. När ramen är klar är det dags att börja fästa dina vackra konstväxter. Det finns flera sätt att göra detta. Ett sätt är att limma dem med en limpistol på plats, välj då ett lim som klara att vara utsatt för värme och solstrålar.

Ett annat alternativ är att använda ståltråd eller blomstertejp för att fästa dem. Om du väljer den här metoden ska du se till att blommorna är vända inåt så att de inte syns när den är klar. När alla blommor är fastsatta är det dags för de sista detaljerna. Du kan lägga till konstväxter runt kanten eller mellan några av sidenblommorna för att få mer färg och textur.

Detta kräver dock sin tid och har det kan många gånger vara lättare att kontakta exempelvis en specialist på sidenblommor som Redekoflowers. Dem vet hur man skapar snygga installationer som ser äkta ut och som går att underhålla enkelt samt justera efter säsong.

Fler
artiklar