HEM&HUSHÅLL

Så här höjer du värdet med klinker i badrummet
Klinkerhuset har erfarna plattsättare i Skåne

Att renovera badrummet med kakel och klinker med en erfaren plattsättare i Skåne som exempelvis Klinkerhuset.se kan höja värdet på ditt hus. Du kan även öka värdet på huset genom att själv renovera, men då bör du följa alla steg som krävs.

När du renoverar ett badrum är det viktigt att komma ihåg att du alltid ska följa byggnadsbestämmelserna, för att behålla eller öka värdet på ditt hus. När du säljer ditt hus så finns det vissa bestämmelser som gäller för hur länge du kan hållas ansvarig, i regel gäller detta i 10 år.

Har du renoverat själv och det blir en skada då kan du därför bära ansvaret om det skulle vara något fel på utförandet. Detta innebär att ditt hantverk bör vara av hög standard för att uppnå bästa möjliga resultat. Om du är osäker på hur du ska göra detta rekommenderas det att du tar hjälp av en erfaren plattsättare.

Största skillnaderna mellan kakel och klinker

Kakel och klinker är två typer av material som används för olika ändamål vid en badrumsrenovering. Kakel används ofta för väggar medan klinkers används för golv. Det finns många olika typer av kakel, beroende på vilka ingredienser som blandas in, med olika egenskaper.

När du väljer kakel bör du ta hänsyn till platsen, användningen, stilen och din budget. Kakel finns i många olika former, storlekar och färger, så du kan låta din kreativitet flöda när du inreder ditt badrum. Innan du börjar handla kakel är det dock viktigt att tänka på funktionen hos det rum där de ska installeras.

Du bör inte använda kakel på golvet eftersom det kan bli halt och det är inte anpassat för gångtrafik. Kakel användas oftast som väggbeklädnad eller som dekoration och kan kombineras snyggt med mosaik. Ett klinkergolv kan bli mycket halt men det finns metoder för att begränsa detta genom att lägga till ett halkfritt ytskikt.

Fler
artiklar