HEM&HUSHÅLL

Så här tillagar du godaste maten på en stekhäll
Laga godare mat med recept för stekhäll och friluftskök

Att laga mat över öppen eld kan vara väldigt roligt, men det kan också vara lite knepigt om du är helt ny på matlagning på stekhäll för grillen eller friluftskök. Om du vill få ut så mycket som möjligt av din matlagningsupplevelse ska du se till att följa dessa tips och råd. På så sätt skapar du det bästa förutsättningarna och använder dig av rätt eldningsteknik som ger det bästa resultatet och godaste friluftsmaten.

Först och främst ska du se till att samla ihop mycket torr ved innan du börjar laga mat. Ju torrare veden är, desto lättare blir det att göra upp eld. Du bör också se till att du har gott om tändved till hands så att du enkelt kan starta elden.

Bästa recepten med kokböcker anpassade för stekhäll

Gillar du enkelheten med att grilla pinnbröd när du är ute på en vandringstur eller ska ut och campa, eller gillar du att grilla korv och enklare matlagning när du ska övernatta. Det fungerar för en kortare vistelse men ska du vara ute flera nätter eller kanske fjällvandra.

Då kanske du vill kunna tillaga mer näringsrik mat. En stekhäll öppnar upp möjligheterna till att laga en mer varierad och näringsrik kost när du är ute och rör på dig. Det finns speciella lättviktsstekhällar från exempelvis dalumsweden.se som du enkelt kan bära med dig och du kan även använda den som stekhäll för grillen eller på en tillfällig eldstad. Du kan även använda dig av ett friluftskök alternativt campingkök som även kan ge dig skön värme i en smidig lösning utan att kräva en större eldstad.

Det finns speciella recept för stekhäll, till och med kokböcker för stekhäll som ger dig inspiration för att laga mat på stekhäll. På så sätt behöver du inte tänka ut hela menyn helt själv. Du kan med fördel ta hjälp av goda och beprövade stekhällsrecept så att du enklare kan laga goda och fullskaliga maträtter med din stekhäll.

Fler
artiklar