HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Koppla av husbestyren med att flyga drake utomhus
Flygdrakar och vindsnurror för avkopplande stunder

Kommer du ihåg när du var barn och du kunde uppnå den där totala avkopplingen genom att flyga drake. Det var nästan en given present på barnkalaset och dessa sågs flyga lite överallt. Då kanske man inte tänkte på just hur avkopplande och energipåfyllande det faktiskt kunde vara.

Idag när du pysslar med både hemmet och trädgården samtidigt, så kanske du stundom tänker tillbaka på dessa stunder. Där sinnet fick utmanas med den roliga tekniken av att just kunna flyga drake, få den att lyfta och sen hålla den i luften så länge det går. Kanske genom ett avkopplande kalkylerande av hur vinden tar tag i din drake. Det kan även vara om det är någon som flyger bredvid dig och ni behöver undvika att linorna korsas. Detta skapar en helt annan typ av avkoppling än många andra avslappningsmetoder, du håller dig aktiv och sinnet vandrar inte iväg lik lätt åt annat.

Frisk luft och meditation på köpet när du flyger drake

Du får den friska luften och avkopplingen på köpet när du flyger drake. Det blir en stund där du kan släppa vardagens måsten och kan även njuta av ett historiens vingslag. Att flyga drake har nämligen varit en avkopplande stund i mer än 1500 år och härstammar från Kina.

En flygdrake har inga motorer eller vingar vilket gör att det bara går att njuta av hela upplevelsen länge. Det är oftast fördelaktigast att flyga drake på vår och sommar men fungerar ofta året runt, om det är någorlunda bra väder. Du har säkert testat flera olika sätt att koppla av på men har du provat att använda en enklare form flygdrake?

Skulle du tycka det är en rolig upplevelse och är intresserad av att prova mer avancerade former. Då finns olika typer av stuntdrakar som du kan köpa online. Vill du veta lite om hur vinden går så kan en vindsnurra vara ett första steg i trädgården för att få en uppfattning.

Du kanske minns dessa vindsnurror från när du var liten och lekte, dessa finns i flera olika typer av vindspel och vindsnurror för trädgårdsbruk, som exempelvis i form av en traktor, cykel eller som en söt geting. Har du tagit steget uppåt med dina kunskaper i att flyga drake.

Då kan en högt vindstrut signalera när det är riktigt bra vind för at flyga drake och samtidigt berätta när det är dags för lite avkoppling. Letar du mer information om drakar eller vill köpa en speciell stuntdrake så kolla exempelvis med drake.nu som är experter på området och kan hjälpa dig vidare.

Fler
artiklar