HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Hur du kan barnsäkra ditt hem innan barnet anländer

Som nybliven förälder kan det vara svårt att veta hur man ska barnsäkra sitt hem. Vissa åtgärder kan tyckas uppenbara, till exempel att installera lådlås i köket eller grindar i trapporna. Men i ett hem finns det många mindre uppenbara faror, till exempel att sladdar till persienner kan fastna runt halsen eller att ett öppet toalettlock utgör en drunkningsrisk. Det finns olika faror för barn i olika åldrar och för att vara på den säkra sidan bör du barnsäkra ditt hem innan ditt barn kan ta sig runt på egen hand, helst innan det är tre månader gammalt.

1. Se efter faror i barnens höjd

När du barnsäkrar ditt hem ska du gå ner på händer och knän och titta runt i ditt hem från barnets perspektiv. Detta hjälper dig att identifiera eventuella faror som du kanske inte har märkt tidigare. Ta bort eller flytta alla föremål som kan utgöra en fara för ditt barn, t.ex. ömtåliga föremål inom räckhåll eller sladdar som kan trassla sig runt barnets hals.

2. Installera säkerhetsanordningar

Det finns många säkerhetsanordningar som kan bidra till att göra ditt hem mer barnvänligt, t.ex. skydd för uttag, barngrindar och dörrhandtag. Du kan också använda säkerhetsgrindar för att blockera områden i huset som du inte vill att ditt barn ska ha tillgång till, till exempel köket eller trappan.

3. Var försiktig med mediciner och rengöringsmedel

Förvara alla mediciner och rengöringsmedel utom räckhåll för barn, helst i låsta skåp. Om du har små barn i huset är det också en bra idé att förvara dessa produkter i en låst låda även om de är utom räckhåll, bara för att vara extra säker. Det är också viktigt att hålla alla giftiga växter utom räckhåll eller helt och hållet utanför huset.

Genom att ta lite tid på dig att tänka igenom barnsäkerhet innan barnet anländer kan du bidra till att skapa en säker miljö för barnet att utforska. Börja med att leta efter faror i deras höjd och ta bort eller flytta allt som kan utgöra en fara. Installera säkerhetsanordningar i hela huset och se till att hålla alla mediciner och rengöringsmedel utom räckhåll för barn. Genom att vidta dessa försiktighetsåtgärder kan du bidra till att ditt hem är en säker plats för ditt lilla barn att växa och utforska.

Fler
artiklar