HEM&HUSHÅLL

Fördelar med bambutyg och merinoulltyg
Merinoulltyg för klifria tyger babmbutyger för att skapa nytt och hemsytt

Fördelar med bambutyg och merioulltyg är många. Bambu är en snabbväxande, hållbar resurs. Denna erbjuder många fördelar, jämfört med traditionella tyger av bomull, ull eller syntetiska fibrer.

När det kommer till Merinoulltyger så är detta utöver att den är mjuk och len, att den inte kliar, som annan ull kan göra. Den är även både vatten- och smutsavvisande och passar väldigt bra för att skapa egna kläder och accessoarer.

Bambutygers alla fördelar

Bambutyg är mjukt och absorberande, vilket gör det idealiskt för kläder, handdukar och sängkläder. Till skillnad från bomull är bambutyg motståndskraftigt mot bakterier och mögel, vilket gör det perfekt för personer med allergier eller känslig hud. Bambutyg är dessutom miljövänligt eftersom det inte kräver några bekämpningsmedel eller gödningsmedel för att växa.

Vissa arter kan växa upp till en meter på en enda dag. Eftersom bambu är så rikligt förekommande och växer så snabbt anses den vara en hållbar resurs. Bambutyg tillverkas av bambuplantans cellulosafibrer. Cellulosa är en naturlig polymer som också finns i trä och andra växtfibrer.

Om du letar efter ett mjukt, absorberande tyg som dessutom är miljövänligt är bambutyg ett utmärkt val. Bambu växer snabbt och kräver inga bekämpningsmedel eller gödningsmedel för att trivas, vilket gör det till en hållbar resurs. Bambutyg är också bakterie- och mögelresistent, vilket gör det till ett idealiskt val för personer med allergier eller känslig hud. Så nästa gång du handlar tyg, se till att överväga bambu.

Letar du efter speciella tyger för vackra kreationer?

Letar du efter skönaste linnetyg eller tyger på metervara, vill du kanske köpa tyger online av högsta kvalitet? Letar du efter Jaquard, Interlock, Merinoull, viskos, fleece, bomullsribb, melerat stentvättat linne, linne viskos eller bara olika typer av bambutyger av fleece och Jersey. Då kan du få mer inspiration hos exempelvis madebyjinna.se som har det mesta inom tyger på både lösmeter och tygstuvar. På så sätt kan du skapa hemsydda kollektioner av klifria tyger och som har den sköna känslan av att vara hemsytt.

Fler
artiklar