HEM&HUSHÅLL

Hur du hittar ekologiska märkeskläder och barnleksaker
Ekologiska baby- och barnkläder

Det finns några saker att tänka på när du hittar rätt barnkläder. Först och främst måste du tänka på barnets ålder och vilken typ av kläder de faktiskt behöver, söker du märkeskläder som Nameit, Jack & Jones junior, Levis Kids, Lyle & Scott junior. Har barnet äldre syskon så brukar det vara en fördel om det går att ärva vissa basplagg och märkeskläder.

Ibland vill man istället att barnet ska få sina alldeles egna inför något speciellt tillfälle eller en födelsedag, kanske till och med som gåva från en anhörig vid ett kalas. Det kan även vara tillfällen då man vill ha lite finare barnkläder eller babykläder, som inför ett födelsedagskalas, dop eller bröllop.

Tänk ett extra varv på hållbarhet och välj ekologiska barn- och babykläder

Ett nyfött barn behöver till exempel andra typer av kläder än ett litet barn. Du måste också tänka på klimatet och om du behöver köpa säsongsspecifika kläder. Du bör även tänka på din budget och vad du har för budget att spendera på kläder till ditt barn, barn växer fortare än man tror. Det kommer vara tillfällen när barnet växer ur kläderna väldigt fort, då barnet har sina tillväxtperioder.

Därför bör man som förälder tänka ett extra varv på hållbarhet och att kläderna går att byta in eller sälja vidare vid behov. Det är därför bättre att köpa märkeskläder så dessa har ett inbytesvärde eller ett försäljningsvärde. Du bör även tänka på att välja ekologiska kläder till babyn eller barnet. Ekologiska barnkläder tillverkas med helt andra färgningstekniker och rengöringsprocesser av tyget och trådarna.

Detta gäller även träleksaker från exempelvis Jabadabado eller andra byggklossar i trä. När du väljer träklossar eller leksaker i trä, så är det samma sak där, att det är väldigt bra att minska alla typer av plaster eller färger som kan vara skadliga för barnet. Det finns fina födelsedagståg från Jabadabado som passar det mindre barnet och mysiga speldosor från Jabadabado som passar mer för en baby.

Fler
artiklar