HEM&HUSHÅLL

Höj dörrarna med stålslitringar

Fångar dina innerdörrar upp på golvet när du öppnar och stänger dem? Detta är ett vanligt problem. Men det finns en enkel lösning. Du kan höja dina dörrar genom att använda slitringar i stål eller justeringsbrickor för gångjärnen. I det här blogginlägget diskuterar vi vad slitringar i stål är och hur du använder dem för att höja innerdörrar.

Vad är stålslitringar?

Slitringar används i dörrhängen för att kompensera för det slitage som uppstår med tiden. Ringarna sitter mellan gångjärnet och dörrkarmen och tillåter en liten rörelse så att dörren kan öppnas och stängas utan att fastna. De fungerar också som distanser för att förhindra att gångjärnen blir för tighta eller för lösa med tiden

Hur använder jag stålslitringar för att höja min dörr?

Om din dörr fastnar på grund av att golvet har höjts kan du använda slitringar av stål för att höja dörren något högre än vad den normalt skulle vara. När du installerar slitringar av stål ska du placera dem mellan gångjärnsstiftet och gångjärnsplattan på varje svingsida av dörren. Detta kommer att lyfta upp hela dörrens vikt något högre så att den inte fastnar när du öppnar eller stänger den. Se till att du drar åt alla skruvar helt och hållet efter installationen för att säkerställa en säker passform

Hur många slitringar av stål ska jag använda?

Antalet slitringar i stål som du behöver beror på hur mycket höjd du behöver lägga till din dörr. Generellt sett bör en ring ge tillräckligt med lyft om ditt golv bara är något högre än normalt. Om ditt golv är betydligt högre än normalt kan du dock behöva två eller fler ringar per gångjärn för att få tillräckligt med lyft för dörrkarmen. Om du är osäker bör du alltid vara försiktig och använda fler slitringar av stål i stället för färre.

Att höja innerdörrar med slitringar i stål är ett enkelt sätt att lösa ett vanligt problem som orsakas av höjda golv – dörrar som fastnar eller inte öppnas korrekt på grund av att deras höjd är för låg i förhållande till den nya golvnivån. Stålslitringar är lättinstallerade distanser som tillåter en liten rörelse mellan varje svängsida av en dörr och dess ram – vilket ger tillräckligt med utrymme för att dörren ska kunna öppnas och stängas utan att fastna i hinder som t.ex. upphöjda golv eller mattor osv. Med bara en eller två slitringar av stål per sida (beroende på hur mycket lyft som behövs) kan du få fullt fungerande innerdörrar på nolltid! Så stå inte ut med kladdiga dörrar längre – prova slitringar i stål redan idag!

Fler
artiklar