HEM&HUSHÅLL

Glöm inte överlåtningsbesiktningen om du ska köpa hus
Förhandsbesiktiga eller överlåtelsebesiktiga din fastighet och slipp onödiga renoveringskostnader

När du funderar på att köpa en fastighet så är det bra att utföra en förhandsbesiktning eller en överlåtelsebesiktning. Befinner du dig i Sundsvall, Härjedalen, Dalarna, Västerås eller Stockholm så finns det flera olika som exempelvis svenskfastighetsbesiktning.se som kan hjälpa dig och alla besiktningsmän är SBR-godkända med lång erfarenhet.

När är det bra att utföra en förhandsbesiktning

Är du fastighetsspekulant så kan det finnas flera fördelar med att utföra en förhandsbesiktning innan du är i sista steget av köpet med en överlåtelsebesiktning, för att få en indikation om fastighetens skick innan du lägger ett bud. Det kan även vara bra som fastighetsägare att ge kunden så mycket information inför köpbeslutet som det går.

Underlätta budgivningen och ge köparen rätt information om din fastighet

Detta kommer ge dig rätt pris direkt och budgivningen kommer på så sätt vara baserad på rätt grunder för alla parter. I vissa fall kan det behövas en kontrollansvarig som vid exempelvis entreprenadsbesiktningar men det är även bra att veta vem man ska kontakta vid täthetsprover och slutbesiktningar.

Viktiga faktorer som styr ditt husköp

När du köper en fastighet finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till. Fastighetens läge är en av de viktigaste faktorerna. Du bör tänka på saker som omgivningen, allmänna kommunikationer och skolor i området.

Storleken och layouten på din fastighet är också viktiga överväganden. Du måste se till att fastigheten är tillräckligt stor för dina behov och att layouten passar din livsstil. Din budget är ett annat viktigt övervägande när du köper en fastighet.

Överlåtelsebesiktning ger dig en bra kontroll över framtida renoveringskostnader

Du måste försäkra dig om att du har råd med amorteringarna på lånet. Har du dyra renoveringskostnader som tillkommer ditt husköp, så behöver dessa investeringar får flyttas framåt för att täcka det räntor och amorteringskostnader.

Det är viktigt att inspektera fastigheten grundligt innan du köper. Leta efter eventuella tecken på skador eller förfall och se till att du är nöjd med fastighetens allmänna skick. Om det är möjligt, skaffa ett professionellt yttrande från en besiktningsman med både bred och lång erfarenhet inom överlåtelsebesiktning.

Fler
artiklar