HEM&HUSHÅLL

Njut av underbara Lappland med en Northern Lights Tour
Upplev Northern Lights Tour i underbara Lappland

Är du nyfiken på mer om Norrskenet är samt vad en Northern Lights tour innehåller. Samt hur du gör för att få chansen att beskåda detta fenomen. Har du någonsin sett en bild av natthimlen med virvlande färger i grönt, rosa och lila? I så fall har du förmodligen tittat på ett foto av norrskenet. Norrskenet, även känt som aurora borealis, är ett av naturens vackraste skådespel. Men vad är det egentligen?

Norrskenet är faktiskt kollisioner mellan elektriskt laddade partiklar från solen som kommer in i jordens atmosfär. Dessa partiklar dras sedan mot polerna av jordens magnetfält. När de kolliderar med atomer i atmosfären skapar de ljusstötar som vi kan se från marken. Ljusets färg beror på vilken typ av atom som träffas av partikeln.

Njut av en underbar dogsledding tour eller en Northern Lights Tour

Norrskenet, även känt som aurora borealis, är en naturlig ljusuppvisning på natthimlen. Ljusen orsakas av samspelet mellan laddade partiklar från solen och jordens atmosfär. De förekommer vanligtvis i de arktiska och antarktiska regionerna, men kan även ses i andra delar av världen. Norrskenet är en av naturens mest spektakulära skådespel och har länge varit en källa till förundran och fascination för människor över hela världen.

Norrsken är en naturlig ljusuppvisning på himlen som vanligtvis syns på det norra halvklotet. Fenomenet, som även kallas aurora borealis, skapas när laddade partiklar från solen interagerar med jordens atmosfär. Resultatet är en bländande färgskärm som kan ses dansa över natthimlen.

Även om norrsken vanligtvis förknippas med vintern kan de faktiskt ses året runt – även om de är vanligare under höst- och vintermånaderna. Om du hoppas på att få en glimt av den fantastiska ljusshowen Northern Lights – Norrsken, är det bäst att bege dig till en plats där det finns lite ljusföroreningar och klar himmel.

Lappland är en sådan plats, och den är välkänd för sina fantastiska skådespel och det finns speciella turer som Northern Lights tour och vill du kombinera detta så kan du boka en snowmobile tour eller kanske en dogsled tour det som oftast benämns Dogsledding northern Sweden och liknande om du söker på nätet. Vill du få mer inspiration så finns exempelvis Jukkasjärvi vildmarksturer som anordnar olika vildmarksturer för den som vill ha lite äventyr i vardagen.

Fler
artiklar