HEM&HUSHÅLL

Träningsbänk till hemmagymmet: Tänk på detta
Bilden visar en person som tränar en armövning. Träningsbänkar som antingen har fast rygg eller som ställbara träningsbänkar skapar möjligheter för variation av olika träningsmoment.

Är det dags att välja ut en ny träningsbänk till ditt hemmagym. Då kan det vara bra att du lär dig lite mer om olika typer av träningsbänkar och vad som skiljer dessa åt. Hos exempelvis Viktskivan kan man lära sig hur en träningsbänk skiljer sig från en ställbar träningsbänk. Vilket gäller framförallt när det kommer till olika träningar med olika variationer av ett visst träningsmoment. Detta kan vara allt från träning med olika racks/stativ. Detta i kombination med exempelvis en ställbar bänk bättre muskelkontakt.

Viktigt att tänka på när man väljer träningsbänkar till hemmagym

Att träna hemma är en trend som har ökat under de senaste åren. Det blir alltmer populärt att skapa ett eget hemmagym, särskilt med tanke på covid-19-pandemin. Att ha ett eget gym hemma är bekvämt och sparar tid och pengar. Vilket man annars skulle ha spenderat på gymkort och resor till gymmet.

Träningsbänkar är en viktig del av hemmagymmet, men det finns mycket att tänka på när man väljer rätt träningsbänk. Nedan kommer du att lära dig mer om vad man ska tänka på. För att kunna välja den bästa träningsbänken till sitt hemmagym.

Hur du väljer rätt träningsbänk till hemmagymmet

  1. Syfte och intensitet: Det första du behöver tänka på när du väljer en träningsbänk för ditt hemmagym är ditt syfte och intensitet. Om du tränar med hög intensitet behöver du en robust bänk som klarar av större belastning. Å andra sidan, om du tränar mindre tungt, behöver du en bänk som är lättare och enklare att röra runt. Fundera på vilken typ av träning som du planerar att göra på bänken. Välj sedan en som passar ditt träningsbehov.
  2. Kvalitet och stabilitet: Kvalitet och stabilitet är två av de viktigaste faktorerna att tänka på när det gäller träningsbänkar. Bänken ska kunna hålla för din kroppsvikt och ha en stabil bas så att du kan göra övningar med full kontroll. Kolla också på konstruktionen och materialen som används i bänken. För att se till att den är tillverkad av hög kvalitet material som kommer att hålla länge.
  3. Justerbarhet: En annan viktig faktor att tänka på när man väljer en träningsbänk är att den ä. Titta på om bänken kan justeras i höjd och lutning, och om den har möjlighet att justera rygg- och sitsvinkeln. Beroende på övningsbehoven kan det vara viktigt att ha en bänk som är justerbar så att du kan träna med rätt vinklar för maximalt resultat.

Förbättrad säkerhet och kontroll med professionella träningsbänkar för hemmagym

  1. Kontroll och säkerhet: Det är viktigt att ha bänk som ger dig kontrol och säkerhet. Se till att bänken är utrustad med säkerhetsstift eller krokar för att undvika att vikten ramlar av under en lyft. Titta också på hur pass smidig och jämn justeringsmekanismen är för att undvika skador och olyckor. Det kan också vara fördelaktigt att välja en bänk med gummiöverdrag för att förhindra att bänken glider på golvet när du tränar med hög intensitet.
  2. Plats och förvaring: När du väljer en träningsbänk för hemmagymmet, är det viktigt att tänka på hur mycket utrymme du har tillgängligt och hur enkelt det är att förvara bänken. En del bänkar kan fällas ihop och förvaras i en garderob eller under sängen. Se till att välja en bänk som tar upp minimalt utrymme och som kan lätt förvaras när den inte används.

Att välja den bästa träningsbänken till hemmagymmet kan kännas överväldigande, men med rätt tankegång och kunskap kan du hitta en som passar just ditt behov. Tänk på ditt syfte, stabilitet, möjligheten till att justera ställningen, kontroll och platsbehov när du väljer en träningsbänk för hemmagymmet.

Fler
artiklar