HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Skapa skönare stolar med en sittdyna av fårskinn
Sittdyna av fårskinn och vackra lockiga fårskinnsfällar

En sittdyna av fårskinn kan ge en lyxig känsla till vilken stol som helst och göra den bekvämare att sitta i under långa perioder. Fårskinn är också naturligt isolerande, så det kan hjälpa till att hålla dig varm i kallare väder. Om du letar efter ett sätt att göra dina möbler bekvämare och snyggare på samma gång, kan du överväga att använda sittdynor av fårskinn.

Du kan hitta dessa prydnadskuddar i en mängd olika storlekar och färger för att passa dina behov. De är lätta att ta hand om med regelbunden dammsugning och punktrengöring vid behov. Ett fårskinn är inte särskilt stort så du kan enkelt hantera din fårskinn eller fårskinnsmatta själv.

Fördelen med att välja färdigskurna fårskinn som fårskinns sittdynor

Om du vill lägga till en stolsdyna av fårskinn till din stol ska du först mäta bredden och längden på stolen. Välj sedan ett fårskinn som är något större än dina mått. Klipp fårskinnet så att det passar formen på sätet och fäst det sedan på stolen med kraftig kardborreband eller tejp. Införskaffar du däremot tillverkade sittdyna av fårskinn så kommer du enklare få bra resultat direkt. Det är skillnad mellan att sy eller klippa i skinn jämtemot tygbaserade produkter och det är oftast begränsad mängd fårskinn som du har tillgängligt.

Fördelar med lockigt fårskinn

Fördelarna med lockigt fårskinn är många. För det första är fårskinnet otroligt varmt. Det beror på att fårskinnet har ett naturligt lager ull på insidan, vilket hjälper till att hålla kvar värmen. Dessutom är ett lockigt fårskinn naturligt vattenavvisande. Det innebär att det inte absorberar vatten lika lätt som vissa andra material, vilket kan hjälpa till att hålla dig varm och torr i vått väder.

Väljer du ett lockigt fårskinn så får du ett fårskinn som även är mycket slitstarkt. Det kan hålla i många år med rätt skötsel, vilket gör det till en bra investering. När du väljer just ett fårskinn som är lockigt så skapar det en varmare känsla än ett fårskinn som har kortare hår. Det gör att det kommer kännas mer stilfullt att inreda med i ditt hem. Men även att det kommer vara mer värmande om du använder dessa i en barnvagn eller pulka som sittunderlag.

Fler
artiklar