HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Hur ett tvåvånings cykelställ underlättar cykelförvaringen
Smidigt cykelställ i två våningar. Alla fördelar med tvåvåningsställ för cyklar

Ge förslag till styrelsen om ett cykelställ i två våningar om du har ett cykelförvaringsrum i ett plan hos din aktuella bostadsförening. Att använda dig av ett fritt parkerande i ditt cykelrum brukar skapa en större oordning än vad det behöver vara. Med tydligt anvisade platser och smidiga tvåvåningsställ för cyklar kan både barncyklar och cyklar för vuxna samsas på ett smidigt sätt. Att använda takhöjden för att skapa mer utrymme har blivit populärt komplement till ett fristående cykelställ eller fristående cykelparkering i cykelrummet.

3 tips på fördelar med att använda en cykeln dagligen

  • Förbättrad hälsa och kondition
  • Minskad trafikstockning och föroreningar
  • Billigare transportkostnader

Så om du letar efter ett sätt att ta dig runt i stan som är hälsosamt, prisvärt och miljövänligt, så fundera på att använda cykeln. Att cykla är ett utmärkt sätt att ta sig runt i staden och har många fördelar för din hälsa, din plånbok och miljön.

Att cykla är hälsosamt eftersom det får dig att röra på dig och hjälper dig att hålla dig i form. Det är också ett bra sätt att förbränna kalorier, vilket kan hjälpa dig att hålla en hälsosam vikt. Cykla är prisvärt eftersom du inte behöver betala för bensin eller parkering. Och eftersom det inte ger upphov till några utsläpp är cykling också bra för miljön.

Så här fungerar en elcykel

En elektrisk cykel, även kallad elcykel, är en cykel med en integrerad elmotor som kan användas som drivmedel. Elcyklar brukar oftast klassificeras enligt den effekt de levererar och hur de används. Elcyklar gör det extra smidigt att ta sig fram i vältrafikerade områden.

De är perfekta för pendling, ärenden eller bara för att få lite motion. Du kan åka längre och snabbare på en elcykel än på en traditionell trampcykel. Detta gör att du kan välja en elcykel istället för bilen och se och uppleva betydligt mer av den vackra naturen.

Elcyklar fungerar i princip som vanliga cyklar. Du trampar på dem som på vilken annan cykel som helst, och när du behöver en skjuts kickar elmotorn in för att hjälpa dig framåt. Hur mycket hjälp du får från motorn beror på vilka inställningar du har ställt in den på.

Du kan välja mellan olika lägen beroende på hur mycket hjälp du vill ha från motorn. Det kan vara bra för konditionen att använda dig av manuellt trampande så mycket som du orkar och koppla till elmotorn där din kraft inte räcker till.

Elcyklar har ett högt värde se till att du förvara dessa säkert

Det fina med elcyklar är att du kan använda dem till nästan vad som helst. Om du cyklar uppför en backe och märker att du kämpar, kommer elmotorn att ge dig en liten extra knuff för att hjälpa dig att ta dig upp till toppen. Om du är ute på en lugn tur och inte känner för att trampa kan du ställa om cykeln till ekoläge och låta motorn göra allt arbete åt dig.

Elcyklar är ett utmärkt sätt att ta sig runt i staden utan att svettas. De är lätta att använda, prisvärda och gör cykling mer tillgängligt för alla. Om du letar efter ett miljövänligt sätt att ta dig runt staden se nya miljöer, då är en elcykel det perfekta valet.

Glöm inte bort att elcyklar i regel brukar kosta betydligt mer än traditionella cyklar, lås dessa i ett låsbart cykelställ och förvara dessa så att det är svårare att bära iväg dessa eller att någon plockar bort batteriet. Det finns smidiga cykelställ i två våningar och med en praktiskt cykellift kan du enklare hantera din elcykel.

Fler
artiklar