HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Rengör din hängmatta

I och med att hängmattor är gjort av textiler likt dina kläder så kommer även dessa bli smutsiga någon gång. Speciellt kanske om den hänger ute oavsett väder så kan den behövas fräschas upp ibland.

Traditionella hängmattor utan spridare går att tvätta i tvättmaskinen. Ofta så finns det tvättråd på hängmattorna för att du enkelt ska kunna veta vilken gradantal den tål att tvättas i men oftast är den vanligaste temperaturen är 30°C. En rekommendation är allt köra ett milt tvättprogram och tvättmedel för att vara på den säkra sidan. Dessutom bör man undvika blekning i tvättmedlet och tvätta hängmattan gärna separat om dem är färgade.

Efter att tvättprogrammet är klart hänger du upp hängmattan för att lufttorkas!

Men hur går man tillväga för att tvätta en hängmatta med spridare då? Dem är ju antingen svåra att lyckas få in i en tvättmaskin och rekommenderas därför att inte göras. Främst för det kan vara svårt att få tillbaka tygen ordentligt efter man har lossat det. Så lösningen är att använda sig av en borste för att borsta bort smuts och sedan använda dig av en fuktig svamp för att torka bort fläckar med. Det går även att tvätta den i exempelvis ett badkar eller med trädgårdsslangen om man hellre vill det!

Fler
artiklar