HEM&HUSHÅLL

Lär dig mer om piprökandets historia
Askan från pipan bör du aska i en behändig fickaskopp

Att röka pipa var en gång i tiden otroligt populärt, och det av flera skäl. Även om hälsoriskerna nu är bättre kända, erbjuder piprökning en unik och trevlig rökupplevelse.

Smaken och aromen av piptobak är något som inte kan återskapas med cigaretter eller cigarrer. Och till skillnad från dessa andra former av tobak ger piprökning inte upphov till en stötande lukt som kan fastna i kläder och hår.

Piprökning är också en mycket social aktivitet. Det är ett utmärkt sätt att koppla av och umgås med vänner. Piprökare tenderar att vara mycket passionerade om sin hobby, och det finns en hel del kamratskap bland piprökare.

Om du letar efter en avkopplande, trevlig och social rökupplevelse är piprökning definitivt något för dig, men tänk alltid på din hälsa i första rum. All rökning har nämligen skadliga effekter på hälsan. Röker du väldigt många cigaretter idag kan piprökning i bästa fall hjälpa dig att röka mer sällan.

Du kan även variera med tuggtobak eller en vattenpipa med någon smak som inte påminner om tobaksrökning. På så sätt kan du ersätta vanan och minska ditt intag av just tobaksrelaterade produkter då det idag finns bra alternativ till detta.

Hur underhåller man en tobakspipa bäst

Det är en viss teknik med att underhålla en tobakspipa, men det är viktigt att göra det på rätt sätt för att du ska få ut det mesta av din rökupplevelse.

Här är några tips om hur du bäst tar hand om din pipa:

1. Se till att rengöra din pipa efter varje användning. Detta kan göras genom att använda en piprensare och lite alkohol eller rengöringsmedel.

2. Om du röker mycket kan det vara nödvändigt att rengöra din pipa oftare. Du kan göra detta genom att använda en borste med mässingsborst och lite salt.

3. Se till att torka pipan efter rengöringen, eftersom vatten kan orsaka rost och andra skador.

4.Förvara din pipa i ett fodral eller annan skyddande behållare när den inte används.

5.Aska alltid i en fickaskopp om du röker utomhus och släng resterna i rätt behållare.

Fler
artiklar