HEM&HUSHÅLL

Kristna böcker om andlig vägledning

Tvärtemot vad många tror är inte hela Skandinavien en gudlös ödemark. Faktum är att en nyligen genomförd studie visade att Sverige är ett av de mest religiösa länderna i Europa, med nästan 70 procent av befolkningen som identifierar sig som kristna.

Om du letar efter bra läsning om andlig vägledning kan du kolla in några av de mest populära kristna böcker i Sverige. Från klassiker som The Pilgrim’s Progress till mer moderna titlar som Wild At Heart finns det något för alla.

Pilgrim’s Progress: The Pilgrim’s Progress

The Pilgrim’s Progress är en allegorisk roman av John Bunyan som publicerades första gången 1678. Den berättar historien om en man vid namn Christian som gör en resa från sitt hem i förintelsens stad till den himmelska staden. På vägen möter han en mängd olika karaktärer, både goda och onda, som hjälper honom på resan.

Vild i hjärtat

Wild At Heart är en bok av John Eldredge som först publicerades 2001. Den bygger på premissen att varje man är skapad med ett ”maskulint hjärta” som längtar efter äventyr och fara. Boken har varit mycket populär bland svenska män och har hjälpt dem att knyta an till sin tro på nya och spännande sätt.

Det målstyrda livet

The Purpose Driven Life är en bok av Rick Warren som publicerades första gången 2002. Den försöker besvara frågan ”Vad i hela världen är jag här för?” genom att utforska de fem syftena med mänskligt liv: tillbedjan, gemenskap, lärjungaskap, tjänstgöring och evangelisation. Boken har varit mycket populär i Sverige och har hjälpt många människor att hitta mening och mål i sina liv.

Slutsats

Om du letar efter bra läsning om andlig vägledning, se till att kolla in några av de mest populära kristna böckerna i Sverige. Från klassiker som The Pilgrim’s Progress till mer moderna titlar som Wild At Heart finns det något för alla.

Fler
artiklar