HEM&HUSHÅLL

Hur du enklast installerar en heltäckningsmatta
Måttbeställda heltäckningsmattor och trappmattor

Måttbeställda mattor som du kan få specialanpassade till dina egna utrymmen. Genom att använda en erfaren leverantör så kan du även välja bland ett betydligt större utbud. Du kanske är ute efter en heltäckningsmatta eller en trappmatta som ger det där tysta, sköna och varma och riktigt bekväma känslan.

Det är inte det lättaste att själv måtta eller installera en trappmatta, anlita helst en erfaren mattläggare som kan räkna ut hur mycket åtgång som krävs. På så sätt blir det minimalt med spill och du får en matta som håller både bättre och mycket längre.

Du kan få hjälp med många olika typer av mattor hos din mattbutik, du kanske letar efter nya båtmattor eller nya mattor till husvagn och husbil. Dessa behöver oftast anpassas och bandkantas för att fungera bra på en båt eller i husvagn och husbil. I båtar är det även extra viktigt att det ligger still och är säkra att använda, samt att dessa tål vatten och torkar effektivt.

Använd rotavdraget när du installerar din trappmatta eller heltäckningsmatta

Anlitar du en mattläggare så kan de hjälpa dig med att skapa även svängda mattor som har speciella stänger som håller mattan på plats. Genom att anlita en mattläggare så finns också möjligheten till att använda rotavdraget om du är berättigad till detta.

Det finns många olika typer av heltäckningsmattor som exempelvis i ull och sisal och det kan vara extra bra att ta in professionell hjälp med installationen av heltäckande mattor ifall det behöver skarvas. En erfaren mattläggare och mattbutik kan hjälpa dig med bandkantningen det som kallas för langettering.

Befinner du dig i Göteborg så kan du titta in i butiken till Göteborgs langettering som har funnits i över 35 år och levererat måttbeställda mattor allt sedan starten. På så sätt kan du titta på mattprover och känna på materialet innan du bestämmer dig.

Fler
artiklar