HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Viktigt att tänka på när du väljer barncykel
Barncyklar och mountainbikes för barn

En barncykel kan ge dig många timmars skoj och spänning, men det är viktigt att välja rätt barncykel. Det finns dock några saker att tänka på när du gör ditt köp. Du bör tänka på är barnets ålder och längd.

Cyklar för småbarn är vanligtvis mycket små och lätta, medan cyklar för äldre barn är större och mer hållbara. Det finns följande storlekar och modeller för barncyklar och letar det är bra att barnet kan hantera dessa storlekar och att invänta en mer mogen ålder för att framföra en elcykel eller en elscooter.

Tänk på vilken typ av cykling barnet kommer att göra. Om de mestadels kommer att använda cykeln för att åka runt i grannskapet kan en enkel modell utan växlar eller fjädring vara bäst och är det ett litet barn som precis ska lära sig balans så finns smidiga balanscyklar utan trampor som du kan hitta hos exempelvis temashoppen.se.

Om de däremot planerar att köra mycket mountainbike eller cykla på stigar behöver de en cykel som är mer robust och klarar tuffare terräng, men detta bör alltid inväntas till du ser att barnet har den kunskap som krävs. Detta kan du göra genom att öva på mountaibikebanor innan du ger dig ut i mer avancerad terräng.

Priset alltid en viktig faktor när man gör ett köp. När du jämför priser så bör du välja kvalitét och säkerhet när du väljer barncyklar. Det ska hålla för ett vardagligt bruk.

När du väljer en barncykel bör du således tänka på följande saker:

  • Barnets ålder och längd
  • Vilken typ av cykling barnet ska göra
  • Kvalitét
  • Pris

Hur du kan lära ett barn att cykla utan stödhjul

Att lära ett barn att cykla utan stödhjul kan vara en utmaning, men det går definitivt att göra. Här är några tips som hjälper dig att komma igång:

1. Börja med att lära ditt barn att balansera på cykeln. Detta kan göras genom att låta dem stå bredvid cykeln med fötterna på marken. Be dem sedan att lyfta en fot och placera den på pedalen. När de känner sig bekväma med detta, låt dem lyfta den andra foten och placera den på pedalen. Be dem sedan att långsamt börja trampa på cykeln. Om de tappar balansen, be dem sätta tillbaka fötterna på marken.

2. När ditt barn har lärt sig att balansera på en cykel är det dags att lära dem att cykla. Börja med att låta dem sitta på cykeln med fötterna på marken. Säg sedan åt dem att långsamt lyfta ena foten och placera den på pedalen. När de känner sig bekväma med detta, låt dem lyfta den andra foten och placera den på pedalen. Be dem sedan att börja trampa på cykeln. Om de tappar balansen, be dem sätta tillbaka fötterna på marken.

3. Slutligen, när ditt barn har lärt sig att balansera och cykla kan du ta bort stödhjulen. Börja med att låta dem cykla på ett öppet område där det finns gott om utrymme för dem att manövrera. Ta sedan långsamt bort ett av stödhjulen tills ditt barn cyklar med bara ett stödhjul. När de är bekväma med detta tar du bort det sista stödhjulet och de kommer att kunna cykla utan hjälp.

4. Det finns även smidiga balanscyklar som du tidigt kan introducera, så barnet lär sig hantera balansen på ett tryggt sätt.

Fler
artiklar