HEM&HUSHÅLL

Välj rätt köksredskap till nya köket
Allt du behöver till ditt nya kök

Står du med flyttlasset till din första lägenhet och inte har full koll på vad som faktiskt behövs i det nya köket. Här nedan får du lite mer information om det allra nödvändigaste, som du faktiskt inte kan vara utan i ditt nya kök.

Skapa en mysig stämning

Det kanske rör sig om en mysig första sammankomst i den nya lägenheten. Vi börjar med det vanliga som du behöver på bordet för att skapa din första uppdukning som tallriksunderlägg, tallrikar, bestickset, glas och några fint vikta servetter. Det kan även vara lite extra trevligt med en fin och elegant vas med blommor, kanske även en kandelaber på bordet. Lägg gärna till en extra golvkandelaber för lite mysigare stämning.

Placera även en ljuslykta i metall på bordet, för att lysa upp rummet ytterligare och få en mjukare ton över din hela dukning.

Tillagning av din favorit maträtt

Du har säkert redan tagit fram ditt paradreceptet av exempelvis spaghetti, allas vår pasta carbonara, och undrar lite hur du nu ska tillaga denna. Du behöver då komplettera med några köksredskap som pastakastrull, stekpanna, stekspade och skärbräda.

Självklart lägger du mest energi på det perfekta och knivsettet med lyxiga köksknivar, som gör hela arbetet i köket så mycket roligare och gör dig till en mycket bättre kock.

Det kanske kändes som en bra ide i affären med omalda kryddor för den längre hållbarheten. Men du kommer nu att behöva en mortel för att få till den där rätta storleken på pepparkornen. Från brödlådan hämtar du upp den nyinköpta baguetten som du vill servera som grillat vitlöksbröd.

Hur du skapar du en välsmakande fördrink

Till middagen kan du servera någon god dryck som du kyler till perfekt temperatur i en vin- champagnekylare. Glöm för all del inte den goda fördrinken. Du kan behöva några bartillbehör till detta som shaker, drinkmått och drinksil som kan köpas i ett smidigt barset. Många drinkrecept behöver inte skapas av en professionell bartender utan med rätt ingredienser kan du göra underverk själv. Det viktigaste är att du använder dig av ett bra recept som inte blir allt för starkt. Det ser alltid proffsigare ut om du skakar ingredienserna tillsammans med is, detta silar du sedan upp i ett fint och frostat cocktailglas. Efter maten kan du behöva irish coffee glas för att skapa en avslutande varm kaffedryck till desserten.

Dags att ta hand om disken

När det passar sig bäst, kan det vara dags att diska. Då behöver du ett funktionellt snyggt och svart diskställ. Detta kan stå framme jämt och detta stör inte heller den övriga inredningen, men det gör även hela arbetet med disken lite roligare.

Mer inspiration inför ditt inköp

Dorre har det det mesta inom, kök, bar, living och du kan få mer inspiration på dorre.se, där finner du allt du behöver. Både i det nya köket eller när du behöver en total uppfräschning av alla gamla köksredskapen. Allt i en snygg och trendig design, så du kan välja fler produkter i samma stil och slipper en samling av olika fabrikat.

Fler
artiklar