HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Hur ergonomiska stolar kan förbättra arbetstagarnas produktivitet och hälsa

Enligt en studie från Cornell University tillbringar kontorsarbetare i genomsnitt 7,5 timmar per dag sittande vid sina skrivbord. Det är mycket tid som spenderas i samma position! Det är inte så konstigt att så många människor drabbas av ryggsmärtor och andra hälsoproblem till följd av långvarigt sittande. Men det finns goda nyheter: att investera i ergonomiska hjälpmedel för dina anställda kan hjälpa till att lindra dessa problem och samtidigt öka produktiviteten! Så här går det till:

Minskade muskel- och skelettsjukdomar

Ett av de vanligaste problemen i samband med långvarigt sittande är muskuloskeletala störningar (MSD). MSD omfattar ett brett spektrum av tillstånd som karpaltunnelsyndrom, seninflammation och smärta i nedre delen av ryggen. Studier har visat att användningen av en ergonomisk stol kan bidra till att minska förekomsten av MSD med upp till 66 %.

Förbättrad produktivitet

När de anställda är bekväma är de mer produktiva. Så enkelt är det. En ergonomisk stol ger de anställda det stöd de behöver för att hålla sig bekväma även efter att ha suttit länge. Denna ökade komfort leder till bättre fokus och koncentration, vilket i sin tur leder till ökad produktivitet. I en studie rapporterade anställda som använde ergonomiska stolar en minskning av arbetsrelaterad trötthet och en ökning av arbetstillfredsställelsen.

Bättre hållning = bättre hälsa

Dålig hållning är en annan vanlig bieffekt av att sitta länge. Att sitta i sitsen innebär en onödig belastning på ryggraden, nacken och axlarna, vilket kan leda till smärta och andra hälsoproblem med tiden. Ergonomiska stolar uppmuntrar till god hållning genom att ge stöd åt ryggradens naturliga kurvor. Detta bidrar till att minska belastningen på muskler och leder och förbättrar därmed den allmänna hälsan.

Om du letar efter ett sätt att förbättra de anställdas produktivitet och minska sjukfrånvaron på grund av hälsoproblem, är en investering i ergonomiska stolar från ErgoComfort ett bra sätt att börja. Genom att minska muskelsmärta och trötthet, öka koncentrationen och fokus och främja god hållning ger ergonomiska stolar alla de fördelar du behöver för att skapa en hälsosam och produktiv arbetsplats. Så varför inte ge dem ett försök? Dina anställda kommer att tacka dig för det!

Fler
artiklar