HEM&HUSHÅLL

Skapad för er att finna inspiration, tips & råd till hemmet.

jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash
Allt du behöver veta om barnsäkerhet i hemmet

När du har små barn i hemmet är det viktigt att se till att det är en trygg och säker plats för dem att leka och växa upp i. Det finns många faror som lurar runt hörnet och som förälder är det din uppgift att skydda ditt barn från dem. I den här bloggen kommer vi ge dig all information du behöver om barnsäkerhet i hemmet.

Först och främst bör du se till att dina kemikalier och mediciner förvaras säkert och oåtkomligt för dina barn. Använd barnsäkra lås på skåp och hyllor för att minska risken för att ditt barn får tag på farliga ämnen. Se också till att behålla all förpackning och information om mediciner för att undvika misstag. Spara alla viktiga telefonnummer till giftinformationscentralen om du skulle behöva dem.

Ett annat område där barn ofta råkar ut för olyckor är i köket. Du bör se till att du har en barnsäker spis med en lucka som hindrar dem från att nå in till het mat eller att öppna ugnen. Barn bör inte tillåtas att vara i köket utan uppsikt av en vuxen. Skydda också dina barn från elvispar och andra köksredskap genom att placera dem på en högre hylla.

Installera säkerhetsgrindar vid toppen och botten av trappor för att förhindra olyckor. Se också till att staketet i trädgården/ balkongen är fast och säkert. Innan du köper en säkerhetsgrind för dina trappor, se till att kolla efter recensioner och information om vilken som skulle vara den bästa för ditt hem.

Brandvarnare bör vara installerade i varje rum i ditt hem och du bör kolla dess funktion regelbundet. Rök och brand kan spridas mycket snabbt i hemmet och det är viktigt att du och dina barn kan få i känna av en fara så fort som möjligt. Ha en brandplan och öva den med dina barn så att alla i familjen skulle vara beredd vid en nödsituation.

Tänk på vad dina barn leker med och var dem leker. Ha orden och leksaker lättåtkomligt för dina barn när dem behöver det så att dem inte skulle behöva bli påhittig för att nå det de vill ha. Lär också dina barn hur dem ska hantera leksaker och att dem inte ska sätta allt i munnen.

Att vara en förälder kan ibland vara krävande och man vet aldrig vad som kan hända. Men genom att vidta försiktighetsåtgärder och följa några enkla tips så kan du säkerställa att ditt hem är en trygg plats där dina barn kan leka och ha kul utan att riskera skador eller olyckor. Allt som krävs är lite planering och förberedelse, och om du tar med de tipsen vi har diskuterat här så skulle du vara ett steg närmare att ha ett hem som är säkert och tryggt för både dig och dina barn. När det kommer till barnsäkerhet har Babysafety allt du behöver och erbjuder allt från lådspärr till hörnskydd för barn.

Fler
artiklar